Бебешката коса

От Екип на Medical.BG
Редакция: д-р Пънчев, A.

1.Грижа за бебешкия скалпГрижа за бебешкия скалп


Грижата за бебешката коса може да бъде истинска мистерия. Трябва ли да употребявате шампоан всеки ден? Възможно ли е да използвате малко количество гел за да укротите немирните къдрички?

Когато се грижите за косата на детето си винаги закупувайте безопасни за неговото здраве продукти. Бебешката кожа е много деликатна и лесно може да абсорбира част от съставките на продуктите, с които третирате скалпа. Избягвайте употребата на продукти, които съдържат алкохол и пропилен глюкол, защото те предизвикват дразнение. Освен това не използвайте и стилизиращ гел за възрастни, както и спрейове за коса.

Не прекалявайте със шампоана. Не е нужно да измивате косата на детето със шампоан всеки ден. Два пъти седмично е напълно достатъчно. Понякога по време на къпане вместо с шампоан, бихте могли да почиствате бебешкия скалп с влажна кърпа за къпане.

Отървете се от бебешката шапчица. За да избегнете появата на жълтеникави люспести петна по скалпа, масажирайте бебешката главичка с бебешко олио, а час, час и половина по-късно отмийте косата с шампоан. Бъдете внимателни. Сресването на косата с бебешки гребен или четка може да има обратен ефект и да влоши състоянието на кожата на скалпа.

Разплитайте възелчетата в косата внимателно. За целта, докато сресвате бебето бихте могли да използвате спрей, специално предназначен за малки деца. Винаги избирайте продукти с по-малко на брой химични съставки. 

1

Коментари и мнения на настоящи и бъдещи майки

Коментари и мнения към статията

Тук можете да напишете мнения или да споделите ценни знания свъразни с представения материал.

Вашето име:
Вашият коментар: (препоръчително на кирилица)