Финансово планиране на бременност

От Екип на Medical.BG
Редакция: д-р Пънчев, A.

1.Финансово планиране на бременност. Готови ли сте за бебе?

2.Здравна осигуровка

3.Застраховка живот и застраховка за нетрудоспособност поради инвалидност

4.Семейно финансово планиранеЗдравна осигуровка


Проверете дали здравната ви осигуровка покрива пренаталните и следродилните ви разходи, както и разходите за оказване на здравна помощ на новороденото в случай на нужда. Преценете дали здравната ви осигуровка покрива разходите за пренатално обслужване, обгрижване и тестване. Заинтересувайте се кой вид раждане покрива тя и дали включва цената за цезарово сечение по спешност и анестезия. Още, уверете се че осигуровката ви покрива и медицинските прегледи преди бременността, както и дали тя осигурява лекарски визитации на новороденото.

Проучете и въпроса с удръжките и цената за отглеждане на дете в ясла или детска градина. Може да ви се наложи да промените здравната си осигуровка в случай че прецените че настоящата не покрива разходите ви по време на евентуалната бременност. В случай, че сте вече бременна и решите да преминете към друг здравно осигурителен план, уверете се че той ще покрие разходите ви.

На последно място, ако фирмата за която работите не предлага здравна осигуровка, проверете условията за включване в програмите за детско осигуряване, които се предлагат на територията на областта, в която живеете. Този тип здравно осигурителни програми обикновено покриват едва малка част от възможните разходи, които могат да възникнат по време на и след бременността. 

1  |   2  |   3  |   4

Коментари и мнения на настоящи и бъдещи майки

Коментари и мнения към статията

Тук можете да напишете мнения или да споделите ценни знания свъразни с представения материал.

Вашето име:
Вашият коментар: (препоръчително на кирилица)