Взаимоотношения ли, че какво толкова може да се обърка?

От Екип на Medical.BG
Редакция: д-р Пънчев, A.

1.Емоционално готови ли сте за бебе?

2.За какво трябва да говорите със своя партньор преди бременността?Емоционално готови ли сте за бебе?


Вие сте емоционално готови да имате бебе, тогава когато знаете, защо точно го искате, срещнали сте подходящия човек, настъпил е точния момент и имате реалистични очаквания към себе си, своя партньор и вашите взаимоотношения.

Емоционалните отговорности на майчинството/ бащинството са огромни и за двамата родители. Всеки от двамата партньори трябва да е готов да се отдаде на комуникация и обвързване с новороденото във всеки един момент и да е способен да поеме  и посрещне постоянните нужди на своето дете.

Промените, които настъпват с бременността, до известна степен ще причинят стрес и напрежение между партньорите, независимо от това колко здрава е връзката помежду им. Бременността е основно, живото-променящо събитие, придружено от важни физически, емоционални и финансови промени, с които трябва да имате предварителна готовност да се справите.

Работата в екип между двамата партньори може да направи подготовката за бременността и приемането и справянето с промените по-лесни в бъдеще. Това ще ви помогне да заздравите отношенията си и да изградите щастлив дом и семейство. Вие и вашият партньор трябва да сте готови, да имате желание и да сте способни да издържите на всякакъв стрес. В периода на бременността нивото на стреса може да се увеличи, намалее и като цяло да варира постоянно, защото стресът е непредвидим.

Бъдете готови да понесете такива чувства като стрес, разочарование, неумелост, уязвимост и отговорност. Трябва да имате готовност да действате напълно самоотвержено, именно защото от това ще има нужда вашето бебе.

Ключова промяна е необходимостта вие и вашият партньор да имате готовност да прекъснете интимността си и да ограничите възможността да отделяте повече време един за друг.

И на последно място, опитайте се да изясните всички проблемни взаимоотношения, още преди настъпване на самата бременност. 

1  |   2

Коментари и мнения на настоящи и бъдещи майки

Коментари и мнения към статията

Тук можете да напишете мнения или да споделите ценни знания свъразни с представения материал.

Вашето име:
Вашият коментар: (препоръчително на кирилица)