Предварителни медицински тестове

От Екип на Medical.BG
Редакция: д-р Пънчев, A.

1.Информация

2.Медицинска история

3.ПрегледиМедицинска история


Винаги е добре да сте предварително подготвени. Вашият лекуващ лекар ще ви зададе ред въпроси относно здравето и начина ви на живот. Той или тя ще ви попитат:
- За лекарствата, които вие или вашият партньор взимате към настоящия момент. Дори лекарствата на свободна продажба могат да въздействат на правилното развитие на вашето дете, затова е важно да съобщите на своя лекар какви точно медикаменти приемате. По своя преценка, лекарят може да ви предложи да замените един медикамент с друг или напълно да преустановите приемането му преди да започнете каквито и да било опити за зачеване.
- За това дали страдате или сте боледували от сериозно или хронично заболяване – диабет, ниско или високо кръвно налягане, сърдечносъдово заболяване, епилепсия. Този въпрос е свързан с необходимостта да се направи оценка на здравословното ви състояние, както и да се предложи алтернативен вариант на приеманите от вас медикаменти. В случай че сте имали мононуклеоза, или страдате от заболяването, длъжни сте да уведомите за това своя лекуващ лекар. Мононуклеозата може да бъде изключително коварна болест. Въпреки всичко обаче за симптомите й съществува лечение.
- За наличието на генетични проблеми както във вашето, така и в семейството на партньора ви. Пример за такива са синдромът на Даун и кистозната фиброза.
- За типа противозачатъчни средства, които използвате. Употребата на някои видове контрацептиви, например спиралата, изисква изчакване на поне 2 месеца след отстраняване, преди евентуален опит за зачеване.
- За всеки възможен проблем, който сте имали по време на предишна бременност, например спонтанен аборт, извънматочна бременност, преждевременно раждане, усложнения по време на раждане, желани аборти.
- За менструални проблеми, които имате или сте имали.
- За хранителни разстройства, от които страдате или сте страдали.
- За предавани по полов път болести, които сте имали. Някои от тези заболявания водят да безплодие както при жените, така и при мъжете.

Освен това вашият лекуващ лекар може да се заинтересува от:
- Вашата диета и хранителен режим.
- Фитнес програмата, която следвате.
- Безопасността на дома и работното ви място, във връзка с потенциално отравяне с олово. 

1  |   2  |   3

Коментари и мнения на настоящи и бъдещи майки

Коментари и мнения към статията

Тук можете да напишете мнения или да споделите ценни знания свъразни с представения материал.

Вашето име:
Вашият коментар: (препоръчително на кирилица)