Радостта от секса по време на бременност

От Екип на Medical.BG
Редакция: д-р Пънчев, A.

1.Разрешен ли е сексът по време на бременност?

2.Какви промени настъпват по време на бременността?

3.Предложения за вас и вашия партньорКакви промени настъпват по време на бременността?


Много жени не се интересуват от секс докато са бременни. Умората, бушуващите хормони, чувствителността в областта на гърдите и мисълта за наддадените килограми, могат да убият желанието на жената за секс. Успокойте се с това, че повечето двойки подновяват своя активен сексуален живот в даден момент през първата година от живота на новороденото.

Много жени установяват, че желанието им за секс по време на бременността е по-силно отколкото преди забременяването. Това желание за секс се дължи на хормоналните промени, които протичат в тялото на бременната жена. При някои жени повишената чувственост и страст им помагат да се чувстват по-секси от всякога.

В определен момент сексуалните пози, практикувани преди и в началото на бременността, стават неприятни, дори опасни за бебето, особено през по-късните етапи от неговото развитие. Така например, една жена трябва да избягва залежаването по гръб след четвъртия месец от бременността, защото увеличаващата се матка оказва натиск върху големите кръвоносни съдове. За щастие, съществуват алтернативи на традиционната мисионерска поза, например заемането на странична позиция по време на секс или възможността жената да бъде отгоре.

Що се отнася до бебето, той или тя няма абсолютно никаква представа какво правят неговите родители. Бебето е добре защитено от течността в утробата, която действа като буфер, както и от корема на майката. 

1  |   2  |   3

Коментари и мнения на настоящи и бъдещи майки

Коментари и мнения към статията

Тук можете да напишете мнения или да споделите ценни знания свъразни с представения материал.

Вашето име:
Вашият коментар: (препоръчително на кирилица)
 

katya barakova

Случаен посетител | 2011-11-12 10:25:15
az sam v na4aloto na bremennosta i kogato sno6ti pravih seks s maja mi usetih leka bolka a tazi sutrin mi se poiavi i malko mrasna krav na kakvo moje da se dalji tova