Момче или момиче, можем ли да наклоним везните?!

От Екип на Medical.BG
Редакция: д-р Пънчев, A.

1.Мит или реалност?Мит или реалност?


За да се сдобият с мъжки наследник, по време на сексуален контакт с партньорката си, древните гърци връзвали левия си тестис.

Френските благородници от 18-и век стигали до по-голяма крайност. Те отстранявали левия си тестис, вярвайки че по този начин съпругите им ще ги дарят със син.

През 19-и век, за да се сдобият със син, след сношение мъжът заставал от дясно на леглото, а жената заспивала на дясната си страна.

20-и век внася нови идеи и техники за гарантиране на дете от мечтания пол. Сред тези методи са дълбокото проникване, промяната на вагиналната киселинност, консумацията на определен вид храни, специфичните сексуални пози и други техники за увеличаване на шанса за зачеване на момиче или момче, според предпочитанията на сексуалните партньори.

В действителност обаче никой от тези подходи не е научно обоснован. Следователно крайният резултат от всички тях остава под въпрос, защото те не са решаващи за пола на планираното бебе. Съществуват няколко доказани лабораторни техники, които увеличават процента на “мъжките” и “женските” сперматозоиди, но те не се използват на практика. Тези техники включват употребата на електрически заряд или специален гел, през който сперматозоидите трябва да плуват, за да се увеличи шанса за зачеване на бебе с желания от родителите пол. Дори и тези техники обаче не са гаранция за раждане на бебе от предпочитания пол. Освен това, изследванията в тази област опровергават вярването за връзка между подходящия момент за сексуалния контакт по отношение на овулацията и пола на бебето. 

1

Коментари и мнения на настоящи и бъдещи майки

Коментари и мнения към статията

Тук можете да напишете мнения или да споделите ценни знания свъразни с представения материал.

Вашето име:
Вашият коментар: (препоръчително на кирилица)